6 juni 2009

Kamperen met Duitsland

Historisch gezien een beetje rare situatie, een Canadees die vrolijk gaat kamperen met twee duitsers, en nog een Nederlander dr tussen, maar gezellig was het wel vorige week.
Hier even een paar highlights van de trip:

- Kamperen? Amehoela! De eerste drie dagen verbleven we in een 5 sterren hotel in het dorp waar volgend jaar de Olympische spelen worden gehouden. Dat resulteerde dus ook in Olympische prijzen. De eerste avond waren we na een paar onschuldige biertjes al meer als 100 dollar kwijt bij elkaar. Anders dan dat verbleven we gratis zeer luxe. Hottub, Zwembad, BBQ, twee badkamers, twee slaapkamers, heel veel slechte canadeze televisie.

- Hoog Culinair niveau: Mijn duitse vriend Nick kreeg het al voor elkaar om op de eerste avond het rookalarm van de hele etage af te laten gaan. Er werd op zn duits hamburgers gebakken, waardoor we na 3 minuten werden gebeld door de receptie of onze kamer mischien in de fik stond...

- Fietssuuuhhh... Jaha, dat bier en al die hamburgers moest er ook weer af, dus zijn we als een groepje bejaarden lekker wezen "fietsen door de natuur" En wat een prachtige natuur daar. Prachtige besneeuwde bergen, mooie meertjes en een 18 hole golfterein (verkeerde afslag genomen)

- Beren. Alex - de vriend van Nick, liep stoer te doen. Die wou een "beer op zn bek slaan" Natuurlijk was die een beetje dronken toen die dat zei, maar zoals de regel luid "je krijgt wat je vraagt" kwam ook zijn wens in vervulling. Meneer was vrolijk (en nuchter) de volgende dag wezen fietsen door de bergen, en reed een heuveltje op waar die werd opgewacht door een beer. Gellukig liep de beer uiteindelijk weg, maar het schijnt dat de mensen beneden aan de skibaan hebben gezegt dat het beest hem nog achterna was komen rennen toen die de berg af reed. Paar dagen later hebben we zelf beren gezien vanuit de auto, en wat een schatjes....Alleen je moet niet uitstappen..Geen beer is geslagen, maar wel geschoten (fotos dan)

- Hottub. Onze rode draad in veel onzin die week was de hottub. We dachten namelijk toen we na drie dagen luxe in whistler onze hottub vorgoed moesten verlaten. Niets is minder waar. De eerste nacht "kamperen" eindigde we in een Sparesort met hottub. (zie hieronder) en de camping daarna had ook een hottub?? Vaag maar waar.

- Spa Resort. Na een vermoeiende lange (3 uurtjes) reis naar Vancouver Island, was het al donker (we hadden wel precies 6 uur op de boot gewacht) We hadden dan ook maar besloten om even bij het eerste huis wat we tegen kwamen de weg te vragen naar een Camping. We rijden dus per ongeluk een of ander Spa Resort binnen, waar de eigenaar vraagt waar we vandaan komen. "Holland afcourse" riep ik, en dat beviel hem goed. Want hij kwam net terug uit onze lage landen. En hij vond het heel leuk daar. Dus toen wou die ons best korting geven. Van 260 Dollar per nacht naar 99. Dat is ongeveer 25 dollartjes P.P. Niet slecht, aangezien we een heeeeel huis voor onszelf kregen (bij het strand) Met sauna en hottub dus. En ohjah. Een hele lading vage cadeaus die in het huis lagen....(???)

- Het strand: Tja tofino is een surfdorp ergens in de middle of f*ckn nowhere. En dan is het enigste wat je daar kon doen,....surfen. Nu hadden we al allemaal teveel hersencellen verloren om te herinneren of we uberhaupt ooit gesurft hadden, dus zijn we maar op het strand gaan liggen en niks doen. Todat ik dacht dat Nick weer hamburgers aan het bakken was, aangezien er zo'n dikke mist op zetten. Het bleek een soort Zeemist te zijn, die voor veel "vage" fotos en een "onhelder" dagje zorgde.

- De terugreis: Met een budget van 0,10 dollar moesten we maar zien hoe we terug kwamen. Uiteindelijk hebben we ons verstopt in de auto onder alle zooi, zodat we voor twee personen minder moesten betalen op de boot. Duitse smokkel actie dus. En het werkte, dus dat was weer 28 dollar in de pocket... en best lachen was het ook.

Geen opmerkingen:

visit my portfolio website here