7 februari 2009

Jason's quest for the Holy Polaroid....



Ik heb een jongen in mijn klas, die luisterd naar de naam Jason.
Jason is een vrolijke en aardige jongen. Hij lacht de hele dag, en helpt je graag een handje. Jason heeft slechts 1 raar trekje....hij heeft een lichte obsessie... Hij houd namelijk heel erg van Polaroids. En dan is "Houden van" nog een understatement. Deze jongen is wat je noemt een "fanatieke fan". Of eigenlijk gewoon een beetje gek. Hij is een wandelende enceclopedy als het op polaroids neer komt. Zijn camera zit altijd aan zijn hand gelijmt. In zijn kluisje zijn er meer dan honderden dozen vol met alle soorten polaroids die er bestaan. Hij doet niks anders dan polaroids. Hij ademt Polaroids. Hij heeft een boek opgedragen aan polaroids. Deze jongen heeft aan zelfmoord gedacht toen hij hoorde dat Polaroids niet meer worden gemaakt... (nou ja, hij heeft in iedergeval niet meer veel geslapen) Hij heeft vervolgens bijna moeten huilen van geluk toen hij hoorde dat er 10 mensen in Enschede weer Polaroids gaan maken... Jason, die houd van Polaroids. En iedereen weet dat.

Maar, Jason neemt niet genoeg met die simpele vierkanten polaroidjes. Nee. Jason is een man met een plan. Hij wil namelijk voor zijn afstudeerproject iets speciaals doen. Hij wil zijn polaroid meesterwerk maken.
De beste en grootste polaroid ooit. Eentje waarvan je mond openvalt. Waarvan je niet eens wist dat ie bestond. De gouden polaroid zeg maar.
Zijn quest lijd hem naar San Fransisco. In San Fransisco is namelijk een speciale Polaroid Studio.
In deze studio staat een hele speciale Polaroid camera. De ferrar onder de polaroid cameras. En dat is nog zwak uitgedrukt. Het is een ferarrie gecombineerd met een mercedes, Jaguar en BMW.

Het is DE polaroid camera.

Dit ding schiet Polaroids van 20 x 24 inch. Dat is voor ons nederlanders: 50x60 cm. Een Redelijke poster zeg maar. Maar dan wel een Polaroid. Een hele dikke vette Polaroid.

Kosten:

1000 Dollar voor de studio en de camera,
200 Dollar per Polaroid.
200 Dollar voor een Trein ticket
200 dollar voor een Hotel

Totale kosten 1 polaroid: 1600 dollar.

Maar geen probleem voor Jason. Tenminste, dat dacht hij. Maanden heeft hij niet gegeten. Een lening heeft ie aangevraagd. Maar toch heeft hij nog niet genoeg geld.
Nu vinden al zijn mede studenten dat echt heel zielig. En houden morgen een fundraising party voor Jason. Voor 10 euro krijg je een biertje en suport je jason. Zodat ie hopelijk ook nog een extra polaroid kan schieten.
Er hangen posters in de school. Er zijn invites via Facebook gestuurd. 20 studenten hebben al laten weten dat ze komen (Das dus 1 polaroid). Allemaal voor Jason. En zijn polaroids.

Ik kan u trots melden dat ik met hem mee ga, om hem te supporten op zn quest .


(en hem lekker te laten freaken in de studio terwijl ik de toerist ga uithangen in Alcatraz en de golden gate bridge enzo)


Beste mensen, hierbij een oproep. wie nog een beetje geld overheeft, stuur dit AUB naar Jason op...

Het kan namelijk best dat hij vanwege alle spanning zn enigste polaroid keihard verneukt.

En dan hebben we allemaal een probleem.

Een groot probleem....

Ik denk dat je dan San Fransisco dan uit de WereldBosatlas kan gummen....

Nou ja.....dat je die paginas er gewoon uit kan scheuren, omdat ze gewoon niet meer relevant zijn.

Je bent gewaarschuwd.

Help Jason.

Stuur geld of kom naar het feest.

Doe het.

En red de planeet.

Geen opmerkingen:

visit my portfolio website here